Flytt pa ingang!

Hej alla darute! Nu har forsta manaden gatt har! Det som har hant sedan jag skrev sist ar att jag och Minna har jobbat pa ett dagis, Happy home, inne i Swedru. Och imorgon flyttar vi till Senya ute pa kusten och ar dar tiden ut. Kommer bli jattebra, och jag ar astaggad pa att fa flytta dit! Det ar ett barnhem med 19 barn, sa det kommer bli riktigt bra! Jag ar sa glad och tacksam att jag har Minna har nere, tror fan inte att jag hade klarat av att vara har ensam.. Sa det ar sjukt skont att jag har henne har!

Det som har hant pa djursidan sedan sist ar:
Har granslat en krokodil (!!!), har varit nara att trampa pa en green mamba, har varit i en monkeyvillage dar det var massa olika sorters djur, jag har haft en insekt lika stor som min hand sittandes pa mitt huvud utan att jag visste om det, men nar jag skulle dra handen genom haret kannde jag den! Och sist men fan inte minst, i forrgar natt vaknade jag vid 2 tiden av att det rorde sig inne i min kudde! PANIK!! Kaste ivag kudden och la mig i fosterstallning och trodde jag skulle do... hahaha! Jag sov inte mer den natten kan jag ju saga, vill fan inte veta vad det var for ackligt javla djur som lag inne i min kudde!

I denna helgen har vi varit i Cape Coast igen. Igar var vi pa Afrikas storsta och aldsta slavfort, och idag var vi pa ett slavfort som ar byggt utan svenskar. I forra helgen var vi pa Hans Cottage och pa monkeyvillage, och alla andra helger ar planerade med safari uppe i norra Ghana, Vandring i regnskog for att sedan komma till vastafrikas storsta vattenfall, och sa ska vi till nagra andra sol och bad stallen! Kanns skont att ha alla helger uppbokade. Det ar sa skont att fa ett avbrott varje helg och fa komma bort lite och tanka pa annat.

Nu innan vi gick hit till internetcafeet sa kakade vi pa en resturang, da kom det fram en mork man, men som pa brytande svenska fragade om vi var fran Sverige. Han var fran Nigeria med hade bott i sverige i fem ar, sa lagger han kommentaren "Svenska tjej is the grej" hahaha! Kul att for en gangs skull traffa nan som inte ar sjukt pa. Jag ar sa javla trott pa alla som skriker obroni (som betyder viting) efter en vart man an gar, alla som ska dra i en en och ta pa en, alla som ska prata med en eller skrika pa en. Inte en javla meter eller sekund far man fri. Och innan fick jag bilden av att alla har skulle vara sa valkmonande osv, men nee. Alla kollar argt pa en, skriker natt efter en, eller drar en kommentar pa Twi om en sa alla runt om borjar asgarva at en och peka och skrika... Orkar inte, blir bara sa javla irriterad. Nu vet man ju hur det ar att vara mobbad, haha. Tur att vi vita har varandra har.. haha! Tanker bara pa hur det hade varit i Sverige, om alla vita hade borjat skrika neger efter dom morkhyade, och skrikit argt efter dom. Vi har ju tilloch med blivit jagade i bilen liksom.. Vad hade hant om vi gjort sa mot de morka i Sverige? Men jaja, har ju borjat vanja mig vid det, men kommer nog aldrig bli helt van vid det..

Men det var nog allt jag hade och saga har, vi hors snart igen!

Hej fran Cape Coast

Hej och halla! Nu har det gatt ca 2 veckor har i Afrika och Ghana. Vi har borjat jobba pa vara projekt och bor nu hos vara vardfamiljer. Jag bor med Minna hos en familj utanfor Sewdru. Vi bor pa en skola, pa campus. Bade mamman och pappa ar larare dar, sa dom bor pa skolan. Familjen ar sadar, pappan blir ofta, och da menar jag verkligen ofta, irriterad och arg pa oss. Som t.ex. for att vi ater for lite eller inte forstar vad han menar. Men aa, forsoker inte att bry mig sa mycket om honom nar han ar san. Sedan jobbar vi pa ett barnhem i Akwakwaa, det tar ca 30 minuter med trotro dit. Barnhemmet ar inte heller riktigt som vi hade tankt oss. Det ar en skola, sa pa dagarna ar dar 160 barn. Och vi far inte vara med barnen, vara sysslor pa barnhemmet ar att diska, tvatta klader, stada och rensa mat... Inte riktigt det vi kom hit for att gora. Men iallafall, i slutet av dagen nar vi ar klara med vara sysslor, sa vill vi vara med barnen. Dom flesta gar ju i skolan, men dom minsta barnen som ar 2-5 tankte vi att vi kunde fa vara med, men nee. Dom ska vara i "skola" dom med. Vilket innebar att dom ska sitta 25 ungar i ett pyttelitet rum, och dar ska dom bara sitta. Bara for att liksom. Och det ar bara sant javla kaos darinne, dom ar ju fan barn, dom kan sitta still i max 2 minuter. Sedan borjar alla slass och braka, och alla skriker och grater.. Sa ne, detta ar inte riktigt sa som jag hade tankt mig att det skulle vara. Personalen slar barnen jattemycket, men dom aldre barnen i skolan ar nog fan varst, dom slar de mindre barnen sa jaaalva mycket sa det ar fan sjukt! Dom tar efter dom vuxna.. Sa dom vuxna slar barnen med trapinnar, men de aldre barnen slar dom yngre med trapinnar, dom sparkar dom, dom slapar dom pa grusmarken, och puttar ner dom och nar dom ligger ner slar dom och sparkar! Det ar helt sjukt att se! man fattar fan inte.. och dar sitter vi och kan inte gora nanting! Helt sjukt ar det!

Men blir det ite battre imorgon, mandag, sa ska vi riga till Tina inne i Accra och se ifall vi kanske kan fa byta barnhem.. Hoppas det gar! Det enda som hade vart trakigt med att lamna stallet hade vart att fa lamna barnen, dom ar sa sota!! Jag har mina tre sma gullungar, Nobo, Linda och Mefia, saa sota! Vill bara ta med dom hem haha, alla tre ar runt 2-3 ar. Alla barnen ar jattesota och gulliga, men dom tre ar mina tre sma gossingar, haha.

Frasten sa tog det 2 dagar innan barnen hade smittat mig, jag blev sjuk direkt! Men bara forkyld sa det ar inte sa farligt. Det ar inte sa konstigt med tanke pa att halften av alla ungar springer runt med gront snor i halva ansiktet, haha! Sen har vi lilla sota Zoey med pa 4 ar, som ar sjuk. Hon kommer inte att overleva sin sjukdom, sa det ar jattesorgligt. Hon ar sa mysig och sot, det ar jattehemskt!

Nu ar vi iallafall pa Cape Coast, pa varan forsta resa har! Vi har solat och badat. Det ar sjukt hur mycket man uppskattar att bada! Det ar sa varmt hela tiden och man svettas som en gris, konstant! Sa att fa bada har ar verkligen lyx! Igar var vi och vandrade i regnskog! Men det var inte bara att vandra pa marken, mestadels var uppe pa hangbroar! Sa jaaaavla laskigt! Fick typ dodsangest nar jag val var uppe! haha, men det ar kul att ha gjort det nu efterat! Under oss i regnskogen fanns det elefanter, leoparder osv, men vi sag dom inte eftersom att vi var uppe over tratopparna, man sag inte marken eller sa.. Man hann inte se sa mycket av utsikten nar man gick pa hangbroarna, man var mest upptagen med att inte ramla ner och do.. haha!

Har ar lite bilder ocksa, inte sa manga, internet har ar sa sjuuukt segt sa det ar fan inte sant. Men ett par salange iallafall :)
Lilla sota Linda, varldens gullunge!





Glada barn som fatt balloner av oss!





Pa 7 sanahar hangbroar gick vi genom regnskogen, SJUKT laskigt, haha!
Pa stranden i Cape Coast

miss u africagirl <3

Tog mig friheten att tracka din blogg for ett ogonblick...

    

Hej fran Ghana!

Hej allihopa! Nu ar jag framme i Ghana och Accra, det ar helt sjuukt varmt! Har varit har sedan i sondags och vi har hunnit med en massa saker. Vi har varit pa Afrikansk trum och danskurs, vi har haft sprakkurs i Twi, som ar deras afrikanska sprak, och senare idag ska vi lara oss att laga deras mat. Vi har aven hunnit med att ga pa tva marknader, det va helt sjukt! Manniskor overallt, hela galet var det! Och dar var vi aven med om skottlossning bara nagra meter fran oss, en polis som skot. Sa alla vi skyndade oss darifran medans alla andra skyndade sig dit for att se vad som hant, sa jag har faktiskt ingen aning om hur det gick til och gick efterat eller sa. Ja, som ni nog fattar sa ar det HELT SJUKT har, assa det ar sa fruktansvart annorlunda har sa det gar verkligen inte att beskriva, man maste uppleva det for att fatta. En annan sak som ar sa haftigt att se ar nar alla bar alklting pa huvudet, dom bar verkligen ALLT. Man kan liksom se kvinnor bara pa 8 kartonger pa huvudet. Nar vi kom till hostelet har i sondags sa var det en tjej pa kanske 15 ar, liten och spinkig, som tar min stora resvaska pa 25 kg, lyfter upp den pa huvudet och bar den upp for alla trappor och upp till rummet, blev fan chokad, haha! Sa aa, mina ord om det jag hittils har upplevt ar bara sjukt, haha. Men inte pa ett daligt satt alltsa.


Jag hade hoppats pa att kunna ladda upp lite bilder sa ni kan se lite, men jag vet inte om jag hinner, sa jag gor det nagon annan gang, sa ni far halla ut, haha :)

Imorgon ska vi aka till vara familjer och jag antar att vi borjar imorgon eller pa fredag pa vara projekt. Ska bli jattespannade och roligt. Bade att fa traffa familjen och att fa komma tillskolan och fa mota alla barnen!

Men nu borjar internet ta slut har sa far avsluta innan den gor det at mig, men vi hors snart och da ifran Agona Swedru, ha det bra, Hejdaaa!

RSS 2.0