Ett sista inlagg fran Afrika

Jag som hade tankt lagga ut en massa bilder idag, glomde saklart kameran.. Sa alla bilder kommer jag lagga ut nar jag har kommit hem. Sist gang jag skrev satt jag uppe i norr och vantade pa bussen som skulle ta oss till Accra, efter 9 timmars vantan gick vi pa bussen vi trodde skulle vara bekvam och frasch, men mots istallet av den sunkigaste ackligaste bussen som nagonsin funnits (och jag ar fan inte krasen harnere nar man ar van vid att sitta ihoptrangd i en knappt hel trotro) Men denna bussen var verkligen sa javla acklig. Skont att man bara skulle spendera dom 14 narmsta timmarna i den.. hehe. Jaja. Det gick anda hyffsat, busschaffuorer korde bara i diket nangang och sa, men jaja... Haha.  Sedan har vi bara varit pa barnhemmet resten av tiden fram tills i mandags. Vi har vart pa stranden, vi har gjort armband, barnen har fatt tattueringar, vi gav ut typ "presentpasar" till barnen med grejer som vi hade kopt med oss till dom. Sa alla barnen fick varsin pase med typ ett gosedjur/leksak, dockor, sapbubblor, jojo, frisbee, fotboll eller annan boll, hopprep, tattueringar ballonger, godis, kakor dricka osv osv. Det tyckte dom var jattekul! Jag gav aven Agnes lite klader och en hartrimmer som hon kan anvanda pa barnen istallet for att raka eller klippa dom, sa blir det lattare och mindre smartsamt for dom. Sa vi har bara haft det mysigt och bra med barnen. Sa i mandags sa vi hejda till Agnes och barnen, kanndes konstigt och sorgligt, men samtidigt skont att veta att jag snart far komma hem till Sverige. Men kommer sakna barnen jattemycket! 

Sa i mandags da sa akte vi tidigt pa morran for att komma fram i tid till Turtle beach och Green turtle lodge. Vi har bara hort en massa bra saker om det stallet sa vi hade hoga forvantningar och trodde det skulle bli skitbra.. Meeen, vi akte darifran efter tredje natten, vi klarade fan inte av mer.. Okej, stranden var den finaste vi har sett har, men fan resten av stallet var fan skit! Vi bodde i hyddor med halmtak. Det forsta vi ser nar vi kommer in ar musbajs pa sangen, och senare nar vi kom tillbaka fran starnden lag dar nytt musbajs, man hor alla moss som bor uppe i taket, dom skrek och sprang runt, hur jaaavla mycket somhelst, sen hade vi aven 4 odlor som bodde inne i rummet och vi hade kackerlackor och maskar. Hela hotellet delade pa tre duschar, varav man sjalv delade duschen med odlor, som mest var det 4 odlor inne i duschen samtidigt som mig. Hade nog kunnat klara mig att fa vara sjavl inne i duschen.. Sjalva stallet kryllade av stora och sma ackelodlor! Men varst var fan mossen! Alla tre natter vi var dar kunde ingen av oss 4 sova, mossen skrek hur javla mycket som helst och sprang runt uppe i taket sa man inte kunde sova, och pa morran hade man halmspan pa sig som hade ramlat ner fran taket dar dom sprang runt. Mysig, eller..? Pa natten nar det regna sa regnade det in ocksa, sa neee, sadar javla underbart var det fan inte dar! Toaletterna, som var utedass, var sadar halvgoa, ni kan ju tanka hur det luktar i den varmen nar det ligger dar.. haha fyfan! Aven toaletten kryllade av djur.. Sa ja, vi akte darifran efter tre natter och nu sa befinner vi oss i Cape coast istallet. Och imorgon sa aker jag och Minna till Accra.

Sa snart ar jag hemma i Sverige igen! Ska bli skont, men kommer somsagt att sakna barnen! Meeen alla hemma vager tyngre och saknaden efter mina nara och kara (naw) ar storre an storst! Men nar jag ar hemma gor jag ett sista inlagg med en massa bilder fran dessa manderna :)

Trott, smutsig, acklig och hungrig

Hej igen! Nu ar vi uppe i norra ghana i Tamale! Vi har varit har pa safari, skitkul! Vagen hit har vart mindre kul, buss i sammanlagt 31 timmar per vag (vilket blir 62 timmar toltalt)... Men det gick anda bra, sov for det mesta sa det var helt ok. Nu sitter vi och vantar pa bussen hem till Accra, vi fick aka fran Mole vid 4 imorse, kom in till Tamale vid 8-9 och nu maste vi vanta har tills 5 da en bussresa pa ca 14-15 timmar tar oss ner till Accra, och dar byter vi igen och aker ca 2 timmar hem till Senya Beraku. Men nog om bussresandet. Safarit var jattekul, vi var pa bade jeepsafari och pa walk-safari. Sag en massa spannande djur, kanndes typ som att jag var tarzan, hahaha. Ackligaste djuret var nog babianerna, fyfan! Och vi som bodde pa safarit, vi skulle helst ga med en pinne/kapp for att kunna sla ivag babianerna nar dom anfoll en for att ta ens pase eller liknande.. haha! och dom sa att dom ibland springer till resturangen och tar manniskornas mat. Men dom attackerar bara kvinnor och tar bara deras saker, for dom ar radda for man. Sa jag var lite latt radd inatt nar jag gav mig ut mot bussen med en hel javla kasse med kakor, hej latt offer, haha! Men det gick bra, aporna sov nog da.

Jag hade hoppats pa att kunna lagga upp en massa bilder idag, men nee, datan vill inte riktigt samarbeta, sa jag far gora det nar jag har kommit hem eller om vi hinner ta oss till ett internetcafe nagon mer gang innan vi lamnar Ghana. Det borjar narma sig nu! Om 2 veckor ar jag hemma, och da javlar har jag saker att gora! Kanns skont! Dom sista dagarna har i Ghana ska vi aka pa semester till Green turtle lodge och bara ta det lugnt och ha det sa javla gott! Vi ska bo i en bungalow (?) pa stranden och bara chilllllla! Sa javla underbart!

Nu i denna helgen, efter bussturerna, har jag vart/ar sa jaaaaavla smutsig, har fan aldrig vart med om natt liknande! I lordags nar jag fick duscha var vattnet fortfarande brunt nar jag var klar, haha. Och ansiktet var helt brunt, nar jag drog med mina svettiga hander i ansiktet blev det morkbruna rander, haha! Saatteeeh, en riktig dusch om 2 veckor? Ja tack! Och fa ga pa toa!

Just nu ar jag sa javla hungrig och trott, men imorgon nar vi har kommit hem igen far vi ata Agnes mat, ska bli sa javla gott! Saknar svensk mat sa fruktansvart mycket! Har skrivit ner 2 sidor pa matratter jag ska ata nar jag kommer hem, haha! Maten som vi ater har ar inte lik nanting som vi ater hemma, sa man saknar den svenska maten sjuuukt mycket! Men nu blir det lite kakor till frukost och vanta in bussen som tar oss hem! Nasta gang jag skriver ar jag kanske i Sverige, men da lagger jag mest bara upp bilder :)

Om ni vil lasa lite andra bloggar sa har ni Minna, som jag bor och jobbar med, pa http://minnaghana.blogg.se/
Jossans http://www.resansomblevav.blogspot.com/
Majas http://minemale.blogg.se/volontaren/
Och Fannys, som ar och reser runt i Asien, www.riceandnudels.blogg.se

Mum's care children home

Hej och Halla igen! Nu rullar tiden ivag har! Nu har Jag och Minna flyttat, och det ar saaa mycket battre! Och barnen ar saa mysiga och goa! Som rubriken avslojar, sa heter det nya barnhemmet Mum's care children home. Vi ar just nu 4 volontarer, och sa ar det en vuxen, Agnes, som bor pa barnhemmet. Men hon lagar mest bara maten och sa. Sedan ar det en tjej pa 24 ar som heter Cecilia som ar pa barnhemmet pa dagarna med. Men det ar forst och framst volontarerna som tar hand om barnen. Vi bor pa barnhemmet, vi delar rum med moss och odlor, MYSIGT! Haha. Det ar jag och Minna som bor pa barnhemmet, och sen ar aven Isabel och Evelina dar, men dom bor inte pa barnhemmet. Imorgon ska det komma 3 nya volontarer fran Tyskland, Schweiz och Holland! Pa dagarna har vi skola med barnen, mest engelska och matte. Och sen vid 2 ar skolan slut och da ar det bara att vara och leka med barnen resten av dagen. Sa ja, tiden rullar pa. Pa fredag aker vi upp till norra Ghana och aker pa safari. Bussresa pa sammanlagt 40 timmar, blir roligt, heheh.

Imorgon far jag forhoppningsvis ett brev fran Asien och Fanny, och ett paket fran mamma, pappa och Sverige med minneskort till kameran och svenskt losgodis och marabou, langtar inte liite efter godiset, haha!

Men jag saknar Sverige! Saknar riktig el, rinnande vatten, toalett, kunna spola, duscha, riktig mat osv osv.. Kunna kanna sig ren, det ar verkligen helt javla omojligt har! Svetten rinner konstant, man ar smutsig och luktar illa! For nagra veckor sen hade jag en fin dag nar en unge pa morran kisade pa mig, pa formiddagen satte jag mig i bajs och pa eftermiddagen spydde en unge pa mig, hahaha! Men det ar skont!

Imorgon ska vi ta med barnen till stranden, dom verkligen alskar det! Vi var dar i forra veckan med dom ocksa. Dom sager varje dag "tomollow beach?" haha, sa sota! Sa imorgon nar det ar Evelinas sista dag gar vi ner med dom. Dom badar sa gott det gar bland vagorna, det ar sjukt stromt har sa man far halla koll pa dom, och sigsjalv hela tiden. Det ar 19 barn i aldrarna 1-11, pa ett ungefar, Ingen vet ju exakt hur gamla barnen ar, men pa ett ungefar. Eva, som ar drygt 3-4 ar, ar min lille gullunge, sa sot och sa charmig. Hon ar alltid glad och skrattar! Aven Pius, som ar drygt 5-6 och har down syndrom, ar saa gossig, han ar verkligen sa underbar, eller assa alla barnen ar ju det, men aa ni fattar! haha.

I helgen som var sa akte jag, Minna, Maja och Jossan till Koforidua och till Hohoe. I Hohoe var vi och kollade pa vastafrikas storsta vattenfal och vandrade i regnskog. Det var riktigt fint, kanske inte som niagarafallen, men anda fint liksom, och det var skont att fa ga i regnskog(!!) Kommer fran varldens lataste person som hatar allt som har med motion att gora... haha. Men det var faktiskt skont att fa rora lite pa sig. (Hoppas att pappa blir stolt over mig nar jag skriver detta, hahaha)

Men jaaa, nu har jag nog inte sa mycket mer att tillagga, vet inte nar jag kan skriva igen, men nan mer gang blir det nog. Kan forhoppningsvis fa upp lite bilder med :) Ha det fiiiint! Hejdooo

RSS 2.0