Hej fran Cape Coast

Hej och halla! Nu har det gatt ca 2 veckor har i Afrika och Ghana. Vi har borjat jobba pa vara projekt och bor nu hos vara vardfamiljer. Jag bor med Minna hos en familj utanfor Sewdru. Vi bor pa en skola, pa campus. Bade mamman och pappa ar larare dar, sa dom bor pa skolan. Familjen ar sadar, pappan blir ofta, och da menar jag verkligen ofta, irriterad och arg pa oss. Som t.ex. for att vi ater for lite eller inte forstar vad han menar. Men aa, forsoker inte att bry mig sa mycket om honom nar han ar san. Sedan jobbar vi pa ett barnhem i Akwakwaa, det tar ca 30 minuter med trotro dit. Barnhemmet ar inte heller riktigt som vi hade tankt oss. Det ar en skola, sa pa dagarna ar dar 160 barn. Och vi far inte vara med barnen, vara sysslor pa barnhemmet ar att diska, tvatta klader, stada och rensa mat... Inte riktigt det vi kom hit for att gora. Men iallafall, i slutet av dagen nar vi ar klara med vara sysslor, sa vill vi vara med barnen. Dom flesta gar ju i skolan, men dom minsta barnen som ar 2-5 tankte vi att vi kunde fa vara med, men nee. Dom ska vara i "skola" dom med. Vilket innebar att dom ska sitta 25 ungar i ett pyttelitet rum, och dar ska dom bara sitta. Bara for att liksom. Och det ar bara sant javla kaos darinne, dom ar ju fan barn, dom kan sitta still i max 2 minuter. Sedan borjar alla slass och braka, och alla skriker och grater.. Sa ne, detta ar inte riktigt sa som jag hade tankt mig att det skulle vara. Personalen slar barnen jattemycket, men dom aldre barnen i skolan ar nog fan varst, dom slar de mindre barnen sa jaaalva mycket sa det ar fan sjukt! Dom tar efter dom vuxna.. Sa dom vuxna slar barnen med trapinnar, men de aldre barnen slar dom yngre med trapinnar, dom sparkar dom, dom slapar dom pa grusmarken, och puttar ner dom och nar dom ligger ner slar dom och sparkar! Det ar helt sjukt att se! man fattar fan inte.. och dar sitter vi och kan inte gora nanting! Helt sjukt ar det!

Men blir det ite battre imorgon, mandag, sa ska vi riga till Tina inne i Accra och se ifall vi kanske kan fa byta barnhem.. Hoppas det gar! Det enda som hade vart trakigt med att lamna stallet hade vart att fa lamna barnen, dom ar sa sota!! Jag har mina tre sma gullungar, Nobo, Linda och Mefia, saa sota! Vill bara ta med dom hem haha, alla tre ar runt 2-3 ar. Alla barnen ar jattesota och gulliga, men dom tre ar mina tre sma gossingar, haha.

Frasten sa tog det 2 dagar innan barnen hade smittat mig, jag blev sjuk direkt! Men bara forkyld sa det ar inte sa farligt. Det ar inte sa konstigt med tanke pa att halften av alla ungar springer runt med gront snor i halva ansiktet, haha! Sen har vi lilla sota Zoey med pa 4 ar, som ar sjuk. Hon kommer inte att overleva sin sjukdom, sa det ar jattesorgligt. Hon ar sa mysig och sot, det ar jattehemskt!

Nu ar vi iallafall pa Cape Coast, pa varan forsta resa har! Vi har solat och badat. Det ar sjukt hur mycket man uppskattar att bada! Det ar sa varmt hela tiden och man svettas som en gris, konstant! Sa att fa bada har ar verkligen lyx! Igar var vi och vandrade i regnskog! Men det var inte bara att vandra pa marken, mestadels var uppe pa hangbroar! Sa jaaaavla laskigt! Fick typ dodsangest nar jag val var uppe! haha, men det ar kul att ha gjort det nu efterat! Under oss i regnskogen fanns det elefanter, leoparder osv, men vi sag dom inte eftersom att vi var uppe over tratopparna, man sag inte marken eller sa.. Man hann inte se sa mycket av utsikten nar man gick pa hangbroarna, man var mest upptagen med att inte ramla ner och do.. haha!

Har ar lite bilder ocksa, inte sa manga, internet har ar sa sjuuukt segt sa det ar fan inte sant. Men ett par salange iallafall :)
Lilla sota Linda, varldens gullunge!





Glada barn som fatt balloner av oss!





Pa 7 sanahar hangbroar gick vi genom regnskogen, SJUKT laskigt, haha!
Pa stranden i Cape Coast

Kommentarer
Postat av: Annizzzz

ååååååååååh så söta dom är då. och ascoolt att vara i regnskogen elle??

2011-10-17 @ 19:53:26
Postat av: Anna

Jaa sa sinnesjukt sota ar dom! Galet! Men nu har vi lamnat det barnhemmet. Ja, det var niice! Till helgen ska vi till en annan del av ghana och vandra i mera regnskog och tillslut kommer vi komma fram till vastafrikas storsta vattenfall :))

2011-10-19 @ 17:24:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0