Jag.hatar.att.packa

Jag håller just nu på att packa, har gjort det i ett par dagar nu så det tar änna ett bra tag, haha. Men nu börjar det bli klart, ska bara köpa några grejer till, och få i lite mer kläder och andra saker... Men det ska förhoppningsvis få plats. Får ha med mig 58 kg, men är redan uppe i 50, men det ska nog gå bra ändå! Mycket av det som jag har med mig ner är saker som är till barnen som t.ex. leksaker, gossedjur, fotbollar, spel, pussel, massa godis (såklart) hopprep osv osv. Sen har jag även köpt en trimmer till dom, för barnen får inte ha hår pga smittorisk, men därnere rakar dom/rycker håret vad jag har sett på bilder, så barnen är fulla i sår i huvudet. Och sen har ju inte barnhemmet råd att betala en frisör att komma så ofta, så då är det ju bättre att jag köper med en trimmer ner.

Men iallafall så fick jag mina uppgifter i fredags. Vart jag ska bo, hos vem jag ska bo, vart jag ska jobba och lite sånt. Jag kommer bo i Agona Swedru hos en familj. Pappan heter Benjamin och är 36 år, mamman heter Grace och är 27 och så har dom en son som heter Ken som är 6 månader. Sedan så kommer jag jobba på en skola/barnhem. Som jag har fattat det så är det båda i ett, både barnhem och skola, så dom barnen som är tillräckligt gamla går även i skola där. Det är 85 barn, i åldrarna 1 år och uppåt. Jag trodde innan att jag bara skulle ha hand om barn i åldrarna 0-6, men nu när jag kommer vara i en skola med så är barnen upp mot.. 13 år skulle jag tro. Så jag kommer alltså då att vara både på barnhemmet och ta hand om barnen, men jag kommer även att vara i skolan och vara lärare åt dom. Barnhemmet/skolan jag kommer jobba på heter Nyamekye orphanage Awutu-Akwaakwaa. Akwakwaa är namnet på byn som barnhemmet ligger i, dit jag kommer pendla varje dag. Där kommer jag att jobba varje mån-fre 10 timmar om dagen.

Häromdagen så läste jag en blogg som en tjej har. Hon bor 10 minuter från där jag kommer bo och jobbar på ett likadant ställe som jag kommer att vara på, men blev liiite nervös när jag läste på hennes blogg om hennes första dag i skolan. Hon skrev att lärarna hade som ett hästspö, fast i trä, som dom slog barnen i ansiktet, över axlarna och på armarna med. Och dom gjorde det tydligen heeeela tiden. Ärligt talat så tror jag att jag kommer typ.. bryta ihop när jag kommer se det. För jag antar att det inte kommer vara OM jag ser det, utan NÄR jag ser det. Det är så dom uppfostrar barnen där, men aa, vet inte hur jag kommer reagera när jag väl är där och ser det. Men det får jag ta då.

Jaja, det var la detta jag hade att säga nu innan jag åker. Nu ska jag ut och säga hejdå med Carro. Ha det fint Sverige! Nästa gång vi hörs är jag nog i Accra :) Herrrå!



såhär ser det ut just nu när jag har packat, men har en del grejer kvar som ska med, får se om det får plats bara... haha 
Såhär ser min packning ut just nu.... ska bara knö i liiite mer saker.. haha

Hejhallå bloggen

Känns räätt konstigt att blogga..? Jag som aldrig läser bloggar vet inte riktigt hur man ska skriva, men hoppas detta bli bra ändå.. haha. Iallafall så får jag tacka min lille vän Fanny som har gjort denna bloggen åt mig och visat mig hur man gör när man ska skriva inlägg, för det kan ju vara en fördel att veta, haha! Men iallafall, så i denna bloggen så kan ni följa mig under min tid i Ghana, där jag kommer att volontärarbeta med föräldralösa barn. Nu i veckan kommer jag förhoppningsvis få veta vilket barnhem eller vilken skola jag kommer hamna på, och vilken familj jag kommer bo hos. Jag kommer i vilket fall som helst få jobba med barn mellan 0-6 år.

Jag vet dock inte hur ofta jag kommer kunna uppdatera er med vad som händer, då jag måste ta mig in till någon stad för att få tag på internet. Men jag ska försöka göra det någon gång ibland iallafall! Sedan kommer jag ju vara borta på obestämd tid, vilket innebär att det antagligen kommer bli fler inlägg ju längre tid jag är borta. Men jaa, egentligen har jag ingen aning om hur det kommer funka därnere, det får jag se när jag kommer fram och börjar komma in i det... Jag kommer antagligen bo och leva utan varken el eller rinnande vatten, så jag kanske kommer hem efter två månader för att jag behöver en riktig dusch, haha!

Men aa, det var nog detta som det första inlägget får handla om, åker i nästa vecka, så kan ju komma på nått mer att skriva innan jag åker kanske... ha det fint sålänge HEJDO

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0